Obchodní výsledky za rok 2005 potvrzují vedoucí pozici ČMSS na trhu

Praha, 26. ledna 2006

• ČMSS poskytla v roce 2005 úvěry na bydlení v rekordní částce.
  • Nové smlouvy o stavebním spoření vykazují velký nárůst zejména v cílových částkách.
  • ČMSS je největší bankou pro bydlení v České republice.
  • Produkty z nabídky ČMSS využívá na dva miliony obyvatel České republiky.

Na vynikající obchodní výsledky loňského roku dokázala Českomoravská stavební spořitelna navázat jejich dalším podstatným navýšením. Rekordní výsledek si připsala v objemu poskytnutých úvěrů na bytové potřeby, a to částkou 20,6 miliardy korun. Nové smlouvy o stavebním spoření vykazují nárůsty jak v počtu, tak v cílových částkách. Vynikajících výsledků dosáhla ČMSS též v oblasti penzijního připojištění a podílových fondů, jejichž prodej zprostředkovává.

Úvěrový obchod

• V roce 2005 zaznamenala ČMSS dosud nejlepší výsledky úvěrového obchodu za svého působení na českém trhu.
  • Částka, kterou jako překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření investovali klienti ČMSS do řešení svých bytových potřeb, dosáhla rekordní výše 20,6 miliardy korun.
  • Ilustrativně lze tento výsledek vyjádřit denním čerpáním více než 56,5 milionu korun 365 dnů v roce.
  • Rekordní výsledek z roku 2004 dokázala ČMSS navýšit o 1,1 miliardy korun.

Nové smlouvy o stavebním spoření

• Statistika ČMSS vykazuje v roce 2005 nárůst zájmu o uzavření smlouvy o stavebním spoření.
  • Za rok 2005 uzavřela ČMSS celkem 286 068 smluv o stavebním spoření v celkové cílové částce 69,5 miliardy korun.
  • V počtu smluv dosáhla v meziročním srovnání nárůstu 12,9 % a v celkovém objemu cílových částek dokonce nárůstu 27,2 %.
  • Jen za prosinec 2005 uzavřela 48 699 smluv o stavebním spoření s cílovou částkou 12,4 miliardy korun
  • Penzijní připojištění a podílové fondy

• Do roku 2005 vstupovala ČMSS jako první stavební spořitelna v ČR, která svou nabídku rozšířila o prodej penzijního připojištění a podílových fondů. I tady si připsala vynikající výsledky. Celkově zprostředkovala za rok 2005 prodej více než 91 tisíc penzijních připojištění a podílových fondů.
    • Počtem uskutečněných obchodů, tj. 68 365 uzavřených smluv, zaujímá pravděpodobně pozici největšího prodejce penzijního připojištění na českém trhu. V podílových fondech dosáhly investice realizované obchodní sítí ČMSS za loňský rok objemu 1,8 miliardy korun. Do budoucna tak má ČMSS všechny předpoklady stát se jejich významným zprostředkovatelem.