ČMSS dosahuje od počátku roku vynikajících obchodních výsledků ve stavební spoření, ve financování bydlení, penzijním připojištění i podílových fondech

Obchodní výsledky Českomoravské stavební spořitelny lámou v tomto roce nové rekordy. Vysoké nárůsty eviduje ČMSS v uzavírání nových smluv o stavebním spoření i v úvěrovém obchodu. Jedinečnou bilanci zaznamenává v penzijním připojištění a podílových fondech, jejichž prodej zprostředkovává. Dlouhodobě je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení v České republice, prakticky čtvrtinu úvěrových prostředků si její obyvatelé půjčili právě u Lišky.

Objem poskytnutých úvěrů za první čtvrtletí vykazuje meziroční nárůst 28 %

• Za první čtvrtletí 2006 poskytla ČMSS úvěry na bydlení v celkovém objemu 4,6 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst o 28 %.
  • Oproti srovnatelnému období loňského roku poskytla v letošním prvním čtvrtletí o jeden a půl tisíce úvěrů více. Za čtvrtletí tedy celkem 15 461 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření.

Nárůst objemu cílových částek smluv uzavřených v prvním čtvrtletí překročil 35 %

• Zvyšuje se zájem o uzavření smlouvy o stavebním spoření s Liškou, zvyšuje se i průměrná výše cílové částky, která se těsně přiblížila hranici 250 tisíc korun.
  • Za první čtvrtletí 2006 uzavřeli s Liškou obyvatelé ČR smlouvy o stavebním spoření v celkové výši cílové částky 18,3 miliardy korun. To představuje meziroční nárůst o 35,3 %.
  • V období leden až březen 2006 uzavřelo s Liškou smlouvu o stavebním spoření 73 883 klientů, to představuje meziroční nárůst 27,1 %.

Obchodní výsledky rostou také v oblasti penzijního připojištění a podílových fondů

• V penzijním připojištění výsledky za první čtvrtletí potvrzují pozici ČMSS jako největšího prodejce tohoto produktu na českém trhu. V období leden až březen 2006 zprostředkovala uzavření více než 19 tisíc smluv o penzijním připojištění.
  • Vynikajících výsledků dosahuje ČMSS také v oblasti podílových fondů, jejichž prodej zprostředkovává. Za první tři měsíce tohoto roku tak zprostředkovala investice do podílových fondů v objemu téměř 793 milionů korun.