Červnovým úvěrovým obchodem v objemu 2,4 mld. Kč vytvořila Liška nový měsíční rekord tohoto roku

Obchodní výsledky ČMSS za půl roku potvrzují předpoklad rekordních čísel v celoroční bilanci

Praha, 11. července 2006

Obchodním výsledkům Českomoravské stavební spořitelny v tomto roce i nadále dominuje růst zájmu o její produkty a služby. Přesvědčivě to potvrzují statistiky nově uzavřených smluv i úvěrového obchodu. Výsledky za pololetí dokládají, že je Liška dlouhodobě nejvyhledávanější stavební spořitelnou v České republice a také jedničkou v poskytování úvěrů na bydlení.

Objem poskytnutých úvěrů za šest měsíců tohoto roku přesvědčivě dokumentuje růst zájmu o financování bydlení s Liškou.

• Za období leden až červen 2006 čerpali u ČMSS její klienti úvěry na bydlení ve výši 11,2 miliardy korun. V meziročním srovnání to představuje nárůst o 12,3 procenta.
  • Jen v červnu 2006 poskytla ČMSS překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v objemu téměř 2,4 miliardy korun, což je rekord letošního roku.

Růst zájmu o produkty a služby ČMSS potvrzují i počty uzavřených smluv a jejich cílové částky.

• Počet smluv uzavřených za šest měsíců roku 2006 vzrostl meziročně o 17,2 procenta a celková cílová částka o 25,1 procenta. A zvlášť růst cílové částky je důležitý, protože vyjadřuje připravenost klientů na financování bydlení.
  • V měsíci červnu ČMSS uzavřela 24 300 nových smluv o stavebním spoření, a to s celkovou cílovou částkou 6,3 miliardy korun. Ve srovnání s červnem 2005 to v cílové částce představuje nárůst o více než jednu miliardu korun korun.
  • V součtu za půl roku pak výsledek představuje 147 083 nových smluv o stavebním spoření, v meziročním srovnání to představuje nárůst o téměř 22 tisíc smluv.
  • Celková cílová částka smluv uzavřených v období leden až červen 2006 dosáhla hodnoty 36,9 miliardy korun. V meziročně to znamená nárůst o téměř 7,5 miliardy korun.

Pololetní bilance ČMSS tak dokládá, že stavební spoření jako výhodný produkt zhodnocování vkladů i jedinečný nástroj financování bydlení je stále na vzestupu a že jedničkou v tomto oboru je právě spořitelna s liškou ve znaku.