Obchodní bilance ČMSS je za tři čtvrtletí 2006 rekordní

Praha, 16. října 2006

Obchodní bilance Českomoravské stavební spořitelny za tři čtvrtletí roku 2006 potvrzuje, že tato v České republice nejvýkonnější stavební spořitelna a zároveň největší poskytovatel úvěrů na bydlení obyvatelům směřuje opět k rekordním ročním výsledků. Vedle výborných výsledků v nových smlouvách o stavebním spoření a úvěrech na bytové potřeby eviduje ČMSS jedinečné výkony i v penzijním připojištění a podílových fondech, jejichž prodej zprostředkovává.

Úvěrový obchod za devět měsíců roku 2006 překročil 17 miliard korun

V období leden až září 2006 poskytla ČMSS klientům na jejich bytové potřeby 54 557 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v celkovém objemu 17,2 miliardy korun.
"Hodnotu více než desetiprocentního meziročního nárůstu objemu poskytnutých úvěrů přesvědčivě dokumentuje absolutní číslo, tj. 1,68 miliardy korun navíc proti stejnému období roku 2005," komentuje bilanci marketingový ředitel ČMSS Rostislav Trávníček.

Celková cílová částka nových smluv o stavebním spoření uzavřených za devět měsíců roku 2006 přesáhla 54 miliard korun

V meziročním srovnání vykazuje celková cílová částka vysoký nárůst dosahující 9,5 miliardy korun. "Růst celkové cílové částky, v procentech se jedná o 21,2 %, je mimořádně důležitý. Neboť jak vysoké jsou cílové částky uzavíraných smluv, tak tolik jsou naši klienti připraveni vložit do financování svých bytových potřeb," zdůrazňuje Rostislav Trávníček.
Trend růstu cílových částek potvrzuje i průměrná výše cílové částky v měsíci září, která přesáhla 269 tisíc korun.

Počet nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky překročil za stejné období hranici 210 tisíc
Skutečnost, že za tři čtvrtletí roku 2006 uzavřeli finanční poradci ČMSS celkem 210 902 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky, je také velmi pozitivní. "Meziroční nárůst představuje 23 750 smluv a potvrzuje vedle kvalit poradenství ČMSS i jedinečné postavení stavebního spoření mezi dalšími produkty finančního trhu," uvádí marketingový ředitel ČMSS.

V penzijním připojištění zprostředkovali finanční poradci téměř 56 tisíc smluv a v podílových fondech investice překračující 2 miliardy korun
Výborné výsledky zdobí bilanci ČMSS také v penzijním připojištění a v podílových fondech. Meziroční nárůst počtu uzavřených smluv ČSOB penzijního připojištění dosáhl 19,3 % a nárůst investic v podílových fondech, jejichž prodej ČMSS zprostředkovává, je vyšší než 93 %.

Nabídku ČMSS tvoří ucelený, věcně provázaný produktový balíček, který přináší klientům možnosti komplexního řešení jejich potřeb. Zahrnuje výhodné spoření, výhodné úvěry na bydlení včetně pojištění úvěru, zajištění na stáří penzijním připojištěním i výhodné investice do podílových fondů. Jednička v bydlení a ve finanční jistotě.

Kontakt:

Dr. Ing. Rostislav Trávníček,