ČMSS vykročila do roku 2007 velice úspěšně

Praha, 14. února 2007 - Na rekordní výkony obchodu v loňském roce navázala Českomoravská stavební spořitelna v lednu 2007 meziročním růstem v nových smlouvách o stavebním spoření i v úvěrovém obchodu. A dobré výsledky dokumentují i statistiky v oblasti podílových fondů, které nabídku ČMSS efektivně doplňují.

Objem poskytnutých překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření meziročně podstatně vzrostl

• V lednu 2007 využili klienti ČMSS celkem 3561 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření.
  • Objem poskytnutých překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření za první měsíc roku 2007 dosáhl částky 1,4 miliardykorun. V meziročním srovnání to znamená nárůst o 28,4 procenta.

Také ve stavebním spoření dosáhla ČMSS v lednu 2007 výrazného růstu

• Za leden 2007 uzavřela ČMSS celkem 21 413 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky smluv stávajících. Meziročně to znamená nárůst o 17,2 procenta.
  • Celková cílová částka smluv uzavřených v lednu 2007 dosáhla hodnoty 5,7 miliardy korun. V meziročním srovnání vykazuje nárůst o 25,5 procenta.

Růst vykazuje i statistika výsledků ČMSS v oblasti podílových fondů

• Velmi dobře vykročila ČMSS v lednu 2007 také v podílových fondech, které pro prodej právě v její síti připravily renomované evropské společnosti, belgická KBC a německá Union Investment.
  • V prvním měsíci roku 2007 zprostředkovala ČMSS investice do podílových fondů v objemu větším než 198 milionů korun. Meziročně tento výkon představuje nárůst o 13,6 procenta.

ČMSS je v České republice dlouhodobě největší a nejvýkonnější stavební spořitelnou. I nadále je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení obyvatelům. ČMSS nabízí přitažlivé úrokové podmínky včetně tarifu Atraktiv zaručujícího úvěr ze stavebního spoření se stálým nízkým ročním úrokem 3,7 procenta, a to až do úplného splacení půjčky. Produktová nabídka ČMSS zahrnuje stavební spoření, úvěry na bydlení, penzijní připojištění, podílové fondy, rizikové životní pojištění a aktuálně další bankovní produkty Poštovní spořitelny, postžiro a spotřebitelský úvěr. Nárůsty v obchodních činnostech dokumentují vysokou výkonnost odbytové sítě ČMSS. Jejím základem je 2420 obchodních zástupců.