Lidé si u ČMSS berou na bydlení půjčky v rekordní výši

Průměrná cílová částka v červnu překročila 300 tisíc korun

Dynamicky vzrostl objem investic do podílových fondů

Praha, 11. července 2007

Obchodní bilance Českomoravské stavební spořitelny k 30. červnu t.r. potvrzuje rostoucí zájem o produkty a služby z její nabídky. Objem úvěrů za měsíc červen se přiblížil rekordní hranici, celkový počet nově uzavřených smluv o stavebním spoření významně meziročně vzrostl, dynamicky narostl objem zprostředkovaných investic do podílových fondů, nárůst zájmu eviduje rizikové životní pojištění. Pololetí jednoznačně dokumentuje, že ČMSS směřuje k rekordním ročním obchodním výsledkům.

Objem poskytnutých úvěrů 2,7 miliardy za měsíc červen se těsně přiblížil k hranici měsíčního rekordu úvěrového obchodu

• V šestém měsíci roku 2007 klienti ČMSS využili 6604 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření na řešení svých bytových potřeb.
  • Jejich objem překročil částku 2,7 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst o 15,9 procenta. Po rekordním květnovém měsíčním výsledku jde o další jedinečný výkon v historii ČMSS i oboru stavebního spoření v České republice.
  • V období leden až červen 2007 poskytla ČMSS 35 973 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření.
  • Objem těchto úvěrů dosáhl částky 13,6 miliardy korun, což v meziročním srovnání znamená nárůst o 21,4 procenta.

Výbornou bilanci má ČMSS i v uzavírání nových smluv o stavebním spoření

• V červnu 2007 uzavřela ČMSS celkem 22 355 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky.
  • Cílová částka těchto smluv překročila hodnotu 7 miliard korun. Průměrná cílová částka přitom poprvé, a to výrazně překročila hranici tří set tisíc korun (315,5 tisíc korun).
  • Celkový počet smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky uzavřených za šest měsíců roku 2007 již dosáhl hodnoty 156 958. V meziročním srovnání to znamená nárůst o téměř 10 tisíc smluv.
  • Podstatná je skutečnost, že celková cílová částka těchto smluv meziročně vzrostla o 19,5 procenta, a to při celkovém objemu cílová částka 44,1 miliardy korun.

Vynikajícími výsledky se ČMSS prezentuje i v případě doplňkových produktů

• V červnu 2007 zprostředkovala ČMSS investice do podílových fondů v objemu větším než 322 milionů korun. Ve srovnání s předchozím měsícem to představuje nárůst o 57,5 procenta. Celkový objem zprostředkovaných investic za polovinu tohoto roku již přesáhl částku 1,3 miliardy korun.
  • S velkým zájmem se u klientů setkává rizikové životní pojištění, a to zejména jako pojištění nesplacené částky úvěru. Pojistná částka dosáhla v červnu 697 milionů korun, ve srovnání s předchozím měsícem činí nárůst 26 procent. Celkově za šest měsíců tohoto roku představuje pojistná částka 2,4 miliardy korun.
  • Za šest měsíců tohoto roku zprostředkovali finanční poradci ČMSS celkem 34 928 smluv o penzijním připojištění.

ČMSS je v České republice dlouhodobě největší a nejvýkonnější stavební spořitelnou.
I nadále je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení obyvatelům.
ČMSS nabízí přitažlivé úrokové podmínky včetně tarifu Atraktiv zaručujícího úvěr ze stavebního spoření se stálým nízkým ročním úrokem 3,7 procenta, a to až do úplného splacení půjčky.
Nárůsty v obchodních činnostech dokumentují vysokou výkonnost odbytové sítě ČMSS. Jejím základem je více než 2500 obchodních zástupců.

Kontakt: Rostislav Trávníček, ředitel marketingu a komunikace ČMSS
Vinohradská 3218/169, 100 17 Praha 10