Srpnové úvěry ČMSS v novém měsíčním rekordním objemu 2,9 miliardy korun

Cílová částka vykazuje v srpnu čtyřicetiprocentní meziroční nárůst

Praha, 10. září 2007

Obchodní výsledky Českomoravské stavební spořitelny za srpen 2007 přinesly nové rekordy. Nejvyhledávanější stavební spořitelna na českém trhu směřuje jednoznačně k novému ročnímu rekordu. Jedinečnou bilanci v srpnu zaznamenala v cílové částce uzavřených smluv a v objemu poskytnutých úvěrů na bydlení dokonce nový měsíční rekord.

Celkový objem úvěrů na bydlení poskytnutých za osm měsíců tohoto roku se přiblížil 19 miliardám korun

• V srpnu 2007 využili klienti ČMSS na řešení svých bytových potřeb 6374 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření.
  • Jejich objem dosáhl rekordní částky 2,9 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst o 24,2 procenta. Rekordní měsíční výkon za srpen přitom navázal na skvělé výkony v předchozích měsících. Jen za poslední čtyři měsíce tak využili klienti ČMSS na řešení svých bytových potřeb téměř 11 miliard korun.
  • V období leden až srpen 2007 poskytla ČMSS 48 326 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v objemu 18,9 miliardy korun. Hodnotu dosaženého objemu poskytnutých úvěrů průkazně dokumentuje i meziroční nárůst, který činí 22,8 procenta.

Cílová částka smluv uzavřených v srpnu 2007 meziročně vzrostla o 39,8 %

• V srpnu 2007 uzavřela ČMSS celkem 23 531 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky.
  • Cílová částka těchto smluv překročila hodnotu 8,4 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst o 39,8 procenta. Průměrná cílová částka přitom dosáhla nové rekordní úrovně 358 tisíc korun.
  • Celkový počet smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky uzavřených za osm měsíců roku 2007 již překročil hranici 200 tisíc smluv (200 708 smluv).
  • Celková cílová částka těchto smluv atakuje šedesátimiliardovou hranici, když činí 59,1 miliardy korun. Z toho vyplývá skvělá hodnota meziročního nárůstu: 24 procent.

ČMSS je v České republice dlouhodobě největší a nejvýkonnější stavební spořitelnou. I nadále je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení obyvatelům.

ČMSS nabízí přitažlivé úrokové podmínky včetně tarifu Atraktiv zaručujícího úvěr ze stavebního spoření se stálým nízkým ročním úrokem 3,7 procenta, a to až do úplného splacení půjčky.

Nárůsty v obchodních činnostech dokumentují vysokou výkonnost odbytové sítě ČMSS. Jejím základem je více než 2500 obchodních zástupců.

Kontakt: Rostislav Trávníček, ředitel marketingu a komunikace ČMSS
Vinohradská 3218/169, 100 17 Praha 10