Rostoucí zájem o úvěry ČMSS přinesl nový historický rekord stavebního spoření v České republice. V říjnu 2007 úvěry na bydlení v objemu 3 miliardy korun

Praha, 9. listopadu 2007

Výhodná produktová nabídka Českomoravské stavební spořitelny a kvalitní klientský servis ve spojení s osobním finančním poradenstvím výrazně přispěly k vytvoření nového jedinečného rekordu v oboru stavebního spoření: 3 MILIARDY KORUN V ÚVĚRECH NA BYDLENÍ ZA JEDINÝ MĚSÍC.

Rostoucí zájem obyvatel o úvěrovou nabídku ČMSS, který v říjnu 2007 kulminoval třímiliardovým rekordem, potvrzují její statistiky. Dokládají růst dlouhodobý s každoročními rekordními objemy poskytnutých překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření. V tomto roce dosahuje průměr poskytnutých úvěrů za jeden měsíc částky 2,5 miliardy. Statistiky zároveň dokumentují i to, že lidem úvěry od Lišky spolehlivě pomáhají řešit i stále finančně náročnější záměry v bydlení.

Příčiny a důsledky hypoteční krize v USA přitom důrazně připomínají, jak důležitá je pro klienty dlouhodobá úroková jistota. Pořízení bytu nebo rodinného domu také zpravidla představuje pro rodinu životní investici. "Stavební spoření se zajištěným neměnným úrokem z úvěru ze stavebního spoření je tím nejsprávnějším rozhodnutím pro všechny, kdo chtějí řešit svoji bytovou situaci," poznamenává k aktuální situaci ve financování bydlení člen představenstva ČMSS Manfred Koller.

S tím korespondují i poznatky finančních poradců ČMSS. Ve stále větší míře evidují jako důvod uzavření smlouvy o stavebním spoření zájem lidí zabezpečit si do budoucna úvěr ze stavebního spoření s nízkým stálým úrokem, například v tarifu Atraktiv s roční sazbou jen 3,7 procenta. Stavební spoření s výhodným zhodnocováním úspor a výhodnými úvěry tak funguje jako pevný pilíř rodinných financí.

Počet poskytnutých úvěrů v říjnu 2007 6255
Počet poskytnutých úvěrů v lednu až říjnu 2007 59 986