Představenstvo Českomoravské stavební spořitelny pracuje v novém složení

Praha, 26. listopadu 2008

Novými členy představenstva Českomoravské stavební spořitelny jsou Ing. Tomáš Jirgl (32) a Ing. Věra Koubová (46). V novém složení pracuje představenstvo ČMSS od 24. listopadu t.r. Po deseti velice úspěšných letech práce pro ČMSS zároveň představenstvo opouští jeho dosavadní místopředseda Walter Böhm, který odchází do důchodu. I nadále jsou členy představenstva Vladimír Staňura (předseda) a Manfred Koller (místopředseda).

Po deseti letech se s Českomoravskou stavební spořitelnou loučí její dlouholetý místopředseda představenstva Walter Böhm, který odchází do důchodu

• V představenstvu ČMSS odpovídal Walter Böhm za činnost v oblastech spoření, úvěrů a IT. Do praxe ČMSS dokázal s úspěchem přenést své dlouholeté zkušenosti se stavebním spořením a financováním bydlení. Téměř čtyřicet let spojoval svou kariéru s největší stavební spořitelnou v Německu, Bausparkasse Schwäbisch Hall, která je mateřskou společností ČMSS.
  • ČMSS za spolupůsobení Waltera Böhma výrazně upevnila svou vedoucí pozici na trhu a je v České republice největším poskytovatelem úvěrů na bydlení. Prakticky čtvrtina nových bytů a rodinných domů byla spolufinancována úvěry od ČMSS. A objem úvěrů, který od počátku činnosti do října 2008 poskytla klientům na řešení jejich bytových potřeb činí 180 miliard korun.

Novými členy představenstva ČMSS jsou Tomáš Jirgl a Věra Koubová

• Tomáš Jirgl nastupuje na pozici člena představenstva Českomoravské stavební spořitelny zodpovědného za řízení úseku s útvary Ekonomika, Řízení rizik a matematika stavebního spoření a Hospodářská správa. Po absolutoriu Vysoké školy ekonomické zahájil Tomáš Jirgl svoji kariéru v GE Money Bank. V lednu 2004 pak začal pracovat pro ČSOB, kde působil na pozici výkonného ředitele útvarů Plánování a controlling a Manažerský informační systém se zodpovědností za bankovní skupinu i pojišťovnu. Byl zároveň členem řídících výborů Poštovní spořitelny, Přímého bankovnictví a Korporátního bankovnictví a finančních trhů.
  • Věra Koubová bude na pozici členky představenstva Českomoravské stavební spořitelny odpovídat za činnost úseku s útvary Spoření a správa klientských účtů, Úvěry a IT. Věra Koubová je absolventkou Vysoké školy ekonomické. V ČMSS pracuje od roku 1995, kam nastoupila do útvaru Organizace. Byla pověřena řízením řady projektů, které přivedla do úspěšné realizace. Na konci roku 2005 převzala řízení odboru Úvěry. Jako jeho ředitelka významně přispěla k dalšímu zefektivnění činnosti odboru a prohloubení kooperace s obchodní sítí ČMSS, a to s důrazem na poskytovaný klientský servis.

Kontakt:Rostislav Trávníček, ředitel marketingu a komunikace ČMSS
Vinohradská 3218/169, 100 17 Praha 10, e-mail: tiskovyutvar@cmss.cz, tel.: &#43420 225 222 605