V dubnu dosáhla ČMSS nejlepšího měsíčního výsledku úvěrového obchodu ve své historiiPřes složitou ekonomickou situaci dosáhl objem poskytnutých úvěrů částky 3,6 miliardy korun

Praha, 11. května 2009

Českomoravská stavební spořitelna zapisuje duben 2009 do historie jako svůj nejlepší měsíc v úvěrech na bydlení, ale zároveň i jako nejlepší měsíční výsledek v rámci oboru stavebního spoření v České republice. Skvělý výsledek si přitom připisuje v situaci, kdy hospodářství prožívá nelehké období. „Právě v čase ekonomické krize jsou pro klienty klíčové úroková jistota, pružnost servisu a celkové náklady na úvěr. Za situace, kdy jsou úrokové sazby úvěrů na bydlení poměrně vysoké, mají výhody stavebního spoření a jeho úvěrů mimořádný význam,“ uvedl místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

ČMSS je v České republice dlouhodobě největším poskytovatelem úvěrů na bydlení občanům. A dokazuje to i vynikajícím rekordem úvěrového obchodu za jediný měsíc. V dubnu 2009 poskytla překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v objemu 3,6 miliardy korun (+ 16,5 procenta, tj. + 509 milionů korun). Důrazně tak potvrdila vedoucí postavení na trhu. Rozhodující jsou dvě skutečnosti. Klienti naší spořitelně důvěřují, což nám dokládají aktuální průzkumy. A druhým důvodem je kvalita obchodní sítě, na ni máme ty nejvyšší nároky. A proto právě naše spořitelna disponuje nejkvalitnějšími finančními poradci, zdůraznil Manfred Koller.

V měsíci dubnu ČMSS poskytla 6875 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření. Vysoký meziroční nárůst objemu poskytnutých úvěrů tak doprovodil i nárůst počtu poskytnutých úvěrů (+ 5,1 procenta). Lidé při rozhodování o životní investici, jakou představuje bydlení, kladou obrovský důraz na jistotu a bezpečnost. Stavební spoření je absolutně bezpečné ve svých obou fázích a to je i důvod, proč můžeme hovořit o tom, že zažívá doslova renesanci,“ poznamenal Manfred Koller. A dodal, že měsíčně ČMSS poskytuje pět až šest tisíc úvěrů na bydlení. Od počátku své činnosti se podle počtu poskytnutých úvěrů podílí 36 procenty na celkovém trhu financování bydlení.

Základem nabídky ČMSS v oblasti financování bydlení je stavební spoření s výhodnými úvěry a překlenovacími úvěry. Zákon o stavebním spoření však neumožňuje klientům řešit opravdu všechny potřeby spojené s bydlením. „A právě proto jsme doplnili naši nabídku o vlastní hypotéku a o spotřebitelský úvěr. Pokrýváme tak všechny základní potřeby klientů v bydlení a můžeme jim nabídnout opravdu to nejlepší řešení,“ komentoval Manfred Koller rozšíření nabídky ČMSS.