Tisková informace č. 12/2009 Lišce rostou objemy poskytnutých úvěrů

Praha, 8. října 2009 – V měsíci září objem úvěrového obchodu Českomoravské stavební spořitelny ve srovnání se stejným měsícem loňského roku, v němž ČMSS dosahovala rekordních výsledků, vzrostl. Právě v tomto měsíci dokázala meziročně zvýšit objem poskytnutých úvěrů na bydlení o 100 milionů korun.

Výborný výsledek si přitom připisuje v situaci, kdy se česká ekonomika nachází ve složité situaci. „U čerpaných úvěrů klienti oceňují zejména úrokovou jistotu a s tím i možnost plánovat svou investici na dlouhé roky dopředu,“ uvedl k vysokému objemu úvěrů místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

V září 2009 poskytla ČMSS překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v objemu větším než 3,1 miliardy korun (meziročně + 3,3 procenta). Je to již potřetí v tomto roce, co měsíční objem poskytnutých úvěrů překročil třímiliardovou hranici. Dubnové úvěry v objemu 3,6 miliardy korun přitom znamenaly a dosud znamenají nejlepší měsíční výsledek v historii ČMSS, ale i stavebního spoření v České republice.

ČMSS je v České republice dlouhodobě největším poskytovatelem úvěrů na bydlení občanům. Za devět měsíců tohoto roku pomohla klientům realizovat záměry v bydlení úvěry v objemu 24,7 miliardy korun. „Celkově od našeho vstupu na český trh do současnosti si do ČMSS klienti přišli pro úvěry na své bytové záměry v objemu 210 miliard korun,“ zdůraznil Manfred Koller.

Základem nabídky ČMSS ve financování bydlení je stavební spoření s výhodnými úvěry a překlenovacími úvěry. Projekty jdoucí nad rámec účelovosti dané zákonem o stavebním spoření umožňuje ČMSS klientům řešit dalšími produkty ve své nabídce, tj. Hypotékou od Lišky a spotřebitelskými úvěry. Pokrývá všechny základní potřeby klientů v bydlení, a finanční poradci ČMSS tak mohou svým klientům nabídnout opravdu to nejlepší řešení.

Současně s přitažlivostí nabídky a důvěrou veřejnosti je rozhodující, že komplexní servis klientům poskytuje obchodní síť ČMSS složená z 2800 profesionálních finančních poradců.