ČMSS je čtvrtou nejvýkonnější stavební spořitelnou v Evropě

Praha, 20. dubna 2011 – Českomoravská stavební spořitelna jako lídr trhu v České republice drží i vynikající pozici v evropském srovnání. Výsledky dosažené v roce 2010 ji staví na čtvrté místo v žebříčku nejlepších deseti evropských stavebních spořitelen.

Na pozici čtvrté nejvýkonnější stavební spořitelny v Evropě se ČMSS nominovala uzavřením 364 277 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky u stávajících smluv. Celková cílová částka těchto smluv dosáhla hodnoty 136,4 miliardy korun, což je třetí nejlepší výsledek v historii ČMSS. "Svými výkony potvrzuje Liška rok co rok nejen svou vedoucí pozici na českém trhu, ale i příslušnost k nejlepším stavebním spořitelnám v Evropě," poznamenal k evropskému úspěchu místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

První místo v evropském srovnání patří výkonem 902 tisíc nově uzavřených smluv stavební spořitelně Bausparkasse Schwäbisch Hall, která je vlastníkem 45 % akcií ČMSS. Na druhém místě je se 404 tisíci uzavřenými smlouvami německý koncern pro poskytování finančních služeb Wüstenrot. Třetí místo patří při 381 tisíci uzavřených smluv stavební spořitelně LBS Münster, tzn. pouhých 17 tisíc smluv před ČMSS.

Rok 2010 se tak řadí k nejúspěšnějším rokům ČMSS od jejího vstupu na český trh. ČMSS dosáhla rekordních tržních podílů: v celkové cílové částce 51,8 % a v objemu poskytnutých úvěrů 47 %.

Za odbytovým výkonem ČMSS stojí vedle produktové nabídky vysoká kvalita a dostupnost finančního poradenství. Nejvýkonnější složku odbytové sítě ČMSS tvoří jejích téměř 2900 finančních poradců. Klientům poskytují služby ve čtyřech oblastech: financování bytových potřeb, zhodnocování úspor, zajištění budoucnosti a základní bankovní produkty.