ČMSS nabízí prémie k úvěrům i dětským smlouvám

Praha, 3. října 2016 Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) od počátku října spouští několik finančních odměn. Klienti tak získají prémii až 2000 Kč za uzavření nezajištěného úvěrového obchodu. Liška podpoří také rostoucí zájem o dětské smlouvy, až do konce roku přidá ke každé nově uzavřené dětské smlouvě 1000 korun.

Na poslední čtvrtletí letošního roku připravila Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) několik finančních zvýhodnění. K nově uzavřeným smlouvám a souběžně uzavřenému nezajištěnému meziúvěru tak bude ČMSS až do konce roku poskytovat prémii ve výši 0,5 % z výše úvěru, max. 2000 Kč. „V létě jsme představili v naší nabídce řadu změn zvýhodňujících naše půjčky. To vedlo k okamžitému nárůstu zájmu o úvěry, už v době letních dovolených jsme zaznamenali velmi silné srpnové prodeje. Do konce roku chceme úvěrové aktivity podpořit i tímto finančním bonusem,“ uvedl místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

Kromě úvěrových aktivit se ČMSS zaměří i na podporu stavebního spoření, kde nabídne až do konce roku bonus 1000 Kč za uzavření smlouvy pro děti a mladistvé do 21 let. Zájem o dětské smlouvy v letošním roce výrazně roste. Přispěla k tomu novela zákona, která odstraňuje povinnost rozhodování opatrovnického soudu při ukončování dětských smluv.

ČMSS ve 2. čtvrtletí uzavřela o 68 % dětských smluv více než v předchozím čtvrtletí. Dětské smlouvy tak přispěly k nárůstu zájmu o stavební spoření, ČMSS v 1. pololetí uzavřela o 20 % více smluv než v prvním pololetí roku 2015. „Zatímco v 1. čtvrtletí tvořily dětské smlouvy 14 % naší celkové produkce, ve 2. čtvrtletí už to bylo 19 %,“ dodal Manfred Koller.

Zájem o stavební spoření v letošním roce vzroste. Stavební spořitelny by měly uzavřít asi o 10 procent nových smluv více, podobným tempem porostou i úvěry. Zájmu o spoření nahrávají nízké úrokové sazby ostatních zabezpečených produktů, v úvěrování je trendem především financování rekonstrukcí a modernizací. ČMSS proto očekává, že stavební spořitelny letos budou atakovat hranice 500 tisíc nových smluv a 50 miliard poskytnutých úvěrů.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS více než 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).