ČMSS nově umožňuje vyplnit smlouvu o stavebku on-line

Praha, 22. srpna 2016 Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) v rámci větší orientace na online služby umožňuje klientům předpřipravit smlouvu o stavebním spoření on-line. Banka ještě v letošním roce plánuje rozvíjet řadu dalších on-line služeb.

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) spustila další krok v postupné digitalizaci svých služeb. Klienti si nově mohou on-line na webu vyplnit smlouvu o stavebním spoření. „Uzavřít smlouvu o stavebním spoření je tak nově jednodušší a rychlejší. Klient si smlouvu připraví v klidu domova, obchodní zástupce jen následně zkontroluje totožnost klienta a platnost všech údajů,“ vysvětluje místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

V letošním roce se ČMSS chce zaměřit na větší průnik do on-line prostředí a chce postupně více digitalizovat své služby. „Pracujeme na výrazném rozšíření a vylepšení internetové klientské zóny, chceme vybudovat elektronický archiv a velkým tématem je pro nás i zrychlení úvěrového procesu,“ dodal Manfred Koller.

Vyplnění návrhu smlouvy klientovi zabere jen několik minut, tímto způsobem je možné předpřipravit i smlouvy uzavřené na jméno dítěte. Po vytištění je nutné smlouvu zkontrolovat a potvrdit s obchodním zástupcem (na předem domluvené schůzce).

Prvním krokem v celé řadě aktivit v oblasti digitalizací bylo spuštění elektronických výpisů na začátku letošní roku. První desítky tisíc klientů tak svůj výpis z účtu o stavebním spoření dostali na začátku letošního roku poprvé v elektronické podobě.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS více než 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).