ČMSS nyní poskytuje meziúvěry bez poplatku za vyřízení

Praha, 26. října 2015 Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) od dnešního dne neúčtuje poplatky za uzavření smlouvy o poskytnutí překlenovacího úvěru. Klienti tak ušetří až několik tisíc korun.

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) bude od dnešního dne do konce roku poskytovat meziúvěry Kredit 90 a Kredit 100 bez poplatku za poskytnutí úvěru. Doposud tento poplatek činil 1 % z výše meziúvěru, např. při výši úvěru 500 tisíc korun tak klient nyní ušetří 5000 Kč.

„V letošním roce zaznamenáváme nárůst zájmu klientů o úvěry, za první tři čtvrtletí jsme poskytli úvěry v celkovém objemu přes 18 miliard korun, což představuje meziroční zvýšení

o sedm procent. Předpokládáme, že rostoucí zájem bude pokračovat i v následujících měsících,“ uvedl člen představenstva ČMSS Manfred Koller.

K zájmu o úvěrování přispívají především nízké úrokové sazby, které jsou na historicky nejnižších úrovních. ČMSS nabízí aktuálně nejnižší úrokovou sazbu u meziúvěru se zajištěním nemovitosti na 2,1 %. Výhodou stavebního spoření je i fakt, že klient již při uzavření stavebního spoření ví, za jakou úrokovou sazbu bude moci čerpat standardní úvěr. „Kromě těchto výhod se v příštím roce chceme zaměřit i na jednodušší a rychlejší proces vyřízení úvěru,“ dodal Manfred Koller.

TISKOVÁ ZPRÁVA KE STAŽENÍ (PDF)

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS více než 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).