ČMSS od července zlevňuje úvěry o 0,8 procentního bodu

Praha, 21. června 2016 Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) s účinností od 1. července přináší nový tarif Aktiv, který výrazně zlevňuje řádné úvěry. Související pokles spořicí složky bude ČMSS kompenzovat bonusy pro pravidelné střadatele. S novým tarifem tak klienti mohou získat úvěr za 3,5 %, přičemž výnos ze spoření zůstane nejvyšší mezi zabezpečenými produkty na trhu.

Od 1. července spouští Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) nový tarif Aktiv, který zlevňuje sazbu řádných úvěrů ze současných 4,3 % na 3,5 %. „Výhodou úvěru od stavební spořitelny je, že nabízíme klientům jistotu dlouhodobé garance úrokové sazby. Zájemci o úvěr tak vědí, že u nás získají nezajištěný úvěr se sazbou 3,5 % třeba i po roce 2020. Dá se očekávat, že úrokové sazby v ekonomice mezitím začnou růst a takováto sazba bude ještě atraktivnější než nyní,“ uvedl místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

S novým balíčkem Aktiv dochází i k úpravě meziúvěrů tak, aby úroková sazba a další podmínky meziúvěru odrážely dlouhodobý vztah s klientem. „Čím více a déle bude klient spořit, tím výhodnější podmínky získá – bude mít lepší úrokovou sazbu, nižší poplatek za zpracování meziúvěru nebo bude moci čerpat vyšší nezajištěnou částku,“ dodal Manfred Koller.

Se zlevněním úvěrů souvisí i změna spořicí složky tarifu. Spoření u ČMSS bude po dobu prvních šesti let nově úročeno sazbou 1,0 %, ze které 0,5 % tvoří základní sazba a 0,5 % bonusy. „Chceme zvýhodnit pravidelné střadatele, kterým tak po dobu prvních šesti let nabídneme bonusové zhodnocení o 0,5 %, mezi 6. a 9. rokem spoření dosáhne bonus dokonce 0,7 %,“ vysvětlil změny Manfred Koller s tím, že změny se týkají pouze smluv uzavřených po 1. červenci, úročení stávajících smluv se nijak nemění.

V prvních šesti letech spoření tak pravidelně spořící klienti dosáhnou na sazbu 1,0 %. Po započtení státní podpory i všech poplatků tak klient získá roční výnos až 3,2 % po dobu šesti let. „Žádný jiný zabezpečený produkt na trhu v současném prostředí nízkých úrokových sazeb takový výnos klientům nenabídne. Pro klienty hledající jistotu zůstává stavební spoření nejvýhodnějším produktem na trhu,“ prohlásil Manfred Koller.

ČMSS očekává, že v letošním roce dojde k nárůstu nově uzavřených smluv o stavebním spoření. Počítáme s tím, že v letošním roce uzavřeme minimálně o 10 procent více smluv než loni, čísla za necelou první polovinu roku toto naše očekávání potvrzují,“ uzavřel Manfred Koller. ČMSS v loňském roce uzavřela 185 tisíc smluv o stavebním spoření.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS více než 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).