ČMSS překonala hranici 300 miliard korun v poskytnutých úvěrech

Od vstupu na český trh v roce 1993 do současnosti poskytla Českomoravská stavební spořitelna svým klientům úvěry na bydlení ve výši více než 300 miliard korun. K dosažení této rekordní hranice úvěrového obchodu došlo v březnu letošního roku.

Téměř polovinu všech úvěrových prostředků na bydlení si obyvatelé České republiky půjčili u ČMSS

Od roku 1993 do 31. 3. 2013 investovali obyvatelé ČR do bydlení pomocí úvěrů a překlenovacích úvěrů ze stavebního spoření 620 miliard korun. Za stejnou dobu čerpali klienti ČMSS překlenovací úvěry a úvěry ze stavebního spoření v celkovém objemu 300 miliard korun, který představuje podíl téměř 50 %.

Nejvíce úvěroví klienti ČMSS v letech 1993-2012 investovali do koupě bytu nebo rodinného domu – z celkových objemů tato část činila 37 %. Následovaly rekonstrukce a modernizace, do kterých bylo investováno 24,2 % objemů, a nové byty a rodinné domy s 21 %.

V prvním čtvrtletí letošního roku půjčila ČMSS svým klientům téměř 5,9 miliardy korun, což znamená nárůst v objemech o 12,6 % oproti stejnému období roku 2012. ČMSS zároveň vykázala za toto období rekordní tržní podíl 60,3 % v objemech poskytnutých úvěrů.

ČMSS nabízí nejlevnější úvěr ze stavebního spoření na trhu

Úspěch ČMSS podpořilo i zavedení nových tarifů stavebního spoření v červnu 2012. Od 1. června 2012 nabízí ČMSS úvěr ze stavebního spoření v tarifu Garant s neměnnou úrokovou sazbou 2,95 % ročně. Tarif Garant se tak stal nejlevnějším úvěrem ze stavebního spoření na trhu.

ČMSS vychází svým klientům vstříc a v současné době vyřizuje žádosti o některé překlenovací úvěry zdarma, tzn. neúčtuje úhradu za zpracování. Mimořádná, časově vymezená zvýhodněná nabídka se týká žádostí o překlenovací úvěry Topkredit a Tophypo, které budou doručeny na ústředí ČMSS v období do 31. května 2013.

Kromě úvěrů ze stavebního spoření nabízí ČMSS i další typy financování bydlení dostupné na českém trhu – úvěry na bydlení, hypotéku i spotřebitelské úvěry na bydlení. Jde o široké spektrum produktů, které umožňují individuální řešení potřeb při financování bydlení.

Stáhnout tiskovou zprávu (PDF).