ČMSS se stává hlavním partnerem Srdcerváčů

Praha, 6. prosince 2016 Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) a Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP) se stali partnery, kteří budou společně rozvíjet fundraisingový projekt NFOZP s názvem Srdcerváči.

ČMSS se chce ještě více než doposud zaměřit na podporu aktivit společenské odpovědnosti
a stává se hlavním partnerem projektu Srdcerváči. „Chtěli jsme se spojit s partnerem, který skutečně pomáhá a který zároveň má aktivní zájem rozvíjet vzájemnou spolupráci, přináší vlastní nápady a má v charitativní oblasti skutečnou přidanou hodnotu. Nechceme budovat jen finanční partnerství, ale chceme do spolupráce zapojit i naše zaměstnance, třeba formou vhodného poradenství,“ řekl ke spolupráci předseda představenstva ČMSS Vladimír Staňura.

„Téma podpory osob se zdravotním postižením je nám blízké, zapadá do našich programů diverzity i nového vnímání značky ČMSS spojeného s odvahou,“ dodal. V ČMSS v rámci strategie společenské odpovědnosti v tuto chvíli běží řada projektů zaměřených na čtyři oblasti: odpovědné podnikání, životní prostředí, firemní dobrovolnictví a podpora zaměstnanců. Spolupráce se Srdcerváči tyto oblasti pokryje a zastřeší, ČMSS zároveň bude pokračovat ve stávajících aktivitách.

„Je pro nás skvělé, že se firma s tak velkou tradicí stává naším partnerem. Svým renomé, silnou historickou značkou, a hlavně – svými zaměstnanci.   Ti, kteří o to budou mít zájem,  se stanou v projektu Srdcerváči expertními dobrovolníky a budou tam svými zkušenostmi a vědomostmi pomáhat těm, kteří se snaží „najít“ či posunout na trhu práce,“ říká ke spolupráci ředitelka NFOZP Hana Potměšilová.

Srdcerváči především pomáhají zdravotně postiženým uplatnit se na trhu práce. V loňském roce tak díky Srdcerváčům našlo nové zaměstnání přes 450 lidí. Získané finance  jsou v grantových řízeních rozděleny mezi organizace, které zaměstnávají více než padesát procent lidí se zdravotním postižením, a především mezi handicapované, kteří se rozhodli vzít osud do svých rukou a začít podnikat. Loni takto Srdcerváči rozdělili téměř 3 miliony korun. Letošní novinkou je unikátní příležitost pro lidi s handicapy, kteří se chtějí ve svém profesním životě posunout dál – expertní dobrovolnictví. Expertní dobrovolníci poradí handicapovaným s rozjezdem jejich podnikání, nebo jim pomohou se zorientovat na trhu práce.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).