ČMSS v novém roce zlevňuje úvěry o 0,3 procentního bodu

Praha, 8. ledna 2018 Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) od počátku ledna zlevnila nezajištěné úvěry, které lze nově získat již od 3,8 procenta. Pokračuje také ve zvýhodněné nabídce úvěrů na refinancování, které lze pořídit za 1,9 procenta. V loňském roce ČMSS poskytla úvěry za více než 22 miliard korun, v letošním roce počítá s růstem.

Nezajištěné úvěry od Českomoravské stavební spořitelny lze nově získat se zvýhodněnou úrokovou sazbou 3,8 procenta, doposud byly o 0,3 bodu dražší. „Nezajištěné úvěry jsou nejvýhodnější na financování rekonstrukcí a modernizací. Právě v této oblasti zaznamenáváme největší zájem o financování. Na novou kuchyň či koupelnu si klienti nebudou brát hypotéku a spotřebitelský úvěr je zbytečně drahý,“ vysvětlil místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

ČMSS v loňském roce poskytla úvěry za 22 miliard korun. Větší podíl než v minulosti přitom tvořily právě menší nezajištěné úvěry na financování rekonstrukcí a modernizací. „Díky tomu, že klienta dobře známe, umíme mu nabídnout velmi zajímavou úrokovou sazbu. Vzhledem k uzavřenosti a bezpečnosti systému stavebního spoření nás ani pozvolna rostoucí sazby v české ekonomice neomezují,“ dodal Jochen Maier.

Kromě snížení úrokových sazeb u nezajištěných úvěrů pokračuje ČMSS ve zvýhodněné nabídce i pro zajištěné úvěry na refinancování z jiných finančních institucí. Úrokovou sazbu takového úvěru lze získat za 1,9 procenta.

Stavební spořitelny v loňském roce uzavřely nejvíc úvěrů za posledních osm let. ČMSS ve své prognóze odhaduje, že letošní rok bude ještě lepší, celý trh opět o několik miliard poroste a bude atakovat hranici 60 miliard korun v poskytnutých úvěrech. „Za nárůstem budou především nadále výhodné úrokové sazby a přetrvávající zájem o vylepšení vlastního bydlení. Obyvatelé České republiky chtějí bydlet lépe, své bydlení bude chtít v nejbližších letech vylepšit téměř polovina českých domácností. To jsou dva miliony potenciálních zájemců o úvěr, velká část z nich zamíří do stavebních spořitelen,“ uzavřel Jochen Maier.

Kontakt: Tomáš Kofroň, vedoucí komunikace a tiskový mluvčí ČMSS, Vinohradská 3218/169, 100 17 Praha 10, e-mail: tomas_kofron@cmss.cz, tel.: +420 225 222 106

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).