ČMSS v novém roce zvýhodní úvěry i dětské smlouvy

Praha, 3. ledna 2017 Po výrazném nárůstu úvěrů v loňském posledním čtvrtletí bude Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) i v novém roce úvěrové obchody podporovat prémií až 2000 Kč za uzavření nezajištěného úvěrového obchodu. Liška podpoří také rostoucí zájem o dětské smlouvy, ke každé nově uzavřené dětské smlouvě přidá prémii až 1000 korun.

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) podpoří i v novém roce úvěrové obchody finanční prémií. K novým smlouvám a souběžně uzavřenému nezajištěnému meziúvěru tak bude ČMSS až do konce března poskytovat prémii ve výši 0,5 % z výše úvěru, max. 2000 Kč. „Ve druhé polovině loňského roku jsme zaznamenali výrazný nárůst našich úvěrových obchodů. Např. jen v samotném listopadu jsme uzavřeli úvěry za téměř tři miliardy korun, což byla nejvyšší měsíční produkce za posledních pět let,“ uvedl místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

„Roste přitom zájem především o menší nezajištěné úvěry na rekonstrukce a modernizace. Proto chceme tento typ úvěrů i v letošním prvním čtvrtletí podpořit prémií za uzavření smlouvy. Umíme poskytnout nezajištěný úvěr až do výše 900 tisíc korun při velmi zajímavých úrokových sazbách, proto právě úvěry na rekonstrukce a modernizace patří mezi klíčové pilíře nabídky stavebních spořitelen,“ dodal Manfred Koller.

Kromě úvěrových aktivit se ČMSS zaměří i na podporu stavebního spoření, kde nabídne až do konce března bonus až 1000 Kč za uzavření smlouvy pro děti a mladistvé do 21 let. Zájem o dětské smlouvy v loňském roce vzrostl poté, co v platnost vstoupila novela zákona, která odstranila povinnost rozhodování opatrovnického soudu při ukončování dětských smluv.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).