ČMSS zná výherkyni soutěže o 1 000 000 Kč

Praha, 2. listopadu 2015 V rámci letošní kampaně k 1 000 000 poskytnutých úvěrů vyhlásila Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) výherkyni soutěže, která získala milion korun. ČMSS v letošním roce vidí zřetelný nárůst zájmu o úvěry.

Českomoravská stavební spořitelna se v letošním roce stala první českou finanční institucí, která poskytla od počátku své činnosti 1 000 000 úvěrů. Při té příležitosti v létě vyhlásila soutěž „Milion na lepší bydlení,“ při které mohli zájemci o úvěr soutěžit o 1 milion korun. Zároveň připravila nabídku akčních úrokových sazeb, v průběhu kampaně bylo možné získat úvěr od Lišky se sazbou již od 1,9 %.

„Kampaň byla velmi úspěšná, v jejím průběhu jsme uzavřeli o 36 % více smluv než ve stejně dlouhém období před kampaní. Milion korun od Lišky získala klientka, která si vzala úvěr ve výši 4,62 milionu korun na koupi pozemku a výstavbu rodinného domu,“ uvedla marketingová ředitelka ČMSS Vlaďka Dvořáková.

Nejvyšší poskytnutý úvěr v rámci kampaně dostáhl 7,7 milionu korun, průměrná výše všech úvěrů v kampani činila 737 tisíc Kč. Nejmladšímu žadateli o úvěr přitom bylo 18 let, nejstaršímu pak 86 let.

Úrokové sazby úvěrů jsou na historicky nejnižších úrovních. Nízké úrokové sazby se odrážejí v nárůstu zájmu o úvěrování, ČMSS za prvních devět měsíců roku zvýšila meziročně objem poskytnutých úvěrů o 7 procent.

TISKOVÁ ZPRÁVA KE STAŽENÍ (pdf)

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS více než 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).