Když rekonstrukce, tak s Liškou

Praha, 31. března 2015 Na co lze použít úvěr ze stavebního spoření

Jaro je období nejen probouzení přírody, nýbrž i oživení stavební produkce. V každém dřímá kousek kutila, který se čas od času pustí do rekonstrukce, a to ať už sám nebo pomocí firmy. Důležité je, že nyní je na stavební úpravy ideální čas. Úrokové sazby klesají, u úvěru od Českomoravské stavební spořitelny až na hodnotu 2,95 procenta.

Starší bytová zástavba vybízí nejednoho majitele k rekonstrukci bydlení. Trendem v oblasti panelových bytů jsou tradičně kompletní výměny bytových jader – v rámci této rekonstrukce se obvykle řeší celkové rozložení kuchyně, koupeny a WC. Místa není nikdy dost, proto je třeba chytře využít prostor. Mnohdy se hodí využít zkušeností architekta. Právě na tuto službu ČMSS nabízí zajímavou slevu v hodnotě 50 procent na webu Ziskejteulisky.cz.

Ideálním nástrojem na financování drobné rekonstrukce je úvěr ze stavebního spoření. Hlavní devizou je, že není nutná zástava nemovitostí – v případě ČMSS si klient může půjčit až 500 000 korun bez zajištění. Rovněž škála možných úprav, kterou lze pomocí úvěru ze stavebka financovat, je velmi široká (viz obrázek bytu).

Zajímavým faktem je, že domácnosti mají 14 procent svých aktiv právě ve stavebním spoření – hned po bankovních vkladech je to největší položka. Objem prostředků z úvěrů ze stavebního spoření se používají především na rekonstrukce a modernizace (48 procent), dále pak na nákup staršího domu či bytu (23 procent), zhruba 5,5 procenta směřuje na nákup nového domu či bytu.

Financování rekonstrukcí v bytě