Nik Vincke – nový člen představenstva ČMSS

Praha, 2. 6. 2014 – Nik Vincke (45) se stal novým členem představenstva Českomoravské stavební spořitelny, a. s., a to s platností od 1. června 2014. Nahradil tak dosavadního člena představenstva Tomáše Jirgla, který se vrací do mateřské Československé obchodní banky, a.s., na pozici výkonného ředitele pobočkové sítě.

Nik Vincke bude zodpovědný za oblast ekonomiky a finančního řízení, dále za řízení rizik a matematiku stavebního spoření a v neposlední řadě pak za hospodářskou správu. Nik Vincke působil v letech 1993 – 1997 ve vedoucích funkcích v oblasti pojišťovnictví v rodné Belgii, od roku 1998 pracuje pro jednu z největších bankovních společností KBC. V letech 2005 – 2009 byl předsedou představenstva a generálním ředitelem ČSOB poisťovny na Slovensku. Nyní do ČMSS přichází z mateřské ČSOB z pozice výkonného ředitele specializovaného bankovnictví a pojišťovnictví.

Petr Hutla, místopředseda dozorčí rady ČMSS, k jeho nástupu uvádí: „Nik Vincke je komplexním a kvalitním seniorním bankéřem s bohatými zkušenostmi z retailu, financování malých a středních podniků, má ale velké zkušenosti i z pojišťovnictví. Do představenstva ČMSS tak přichází zkušený manažer, který by měl významně přispět ČMSS nejen k posílení tržní pozice č. 1, ale také přinést nové myšlenky vedoucí k dalšímu rozvoji společnosti.“

Nik Vincke je absolventem Katolické univerzity v Lovani (Belgie), kde se věnoval i svému postgraduálnímu studiu. Titul MBA pak získal na Antverpské vysoké škole managementu. Je ženatý a má dceru a syna. Mezi největší záliby patří běh a jízda na kole.

Představenstvo banky je takto kompletní. Nyní pracuje ve složení předseda představenstva Vladimír Staňura, místopředseda Manfred Koller, dalšími členy jsou pak Věra Koubová a Nik Vincke.

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) je v České republice předním poskytovatelem finančních služeb. V celkovém objemu úvěrů na bydlení poskytnutých za rok 2013 dosáhla podílem 60,9 % nejvyššího tržního podílu v historii. ČSOB má v ČMSS 55% majetkový podíl, držitelem zbývajícího 45% podílu je Bausparkasse Schwäbisch Hall AG, Německo.

Stáhnout tiskovou zprávu (PDF)