Nové rizikové životní pojištění od ČMSS zlevňuje meziúvěry

Praha, 11. ledna 2017 ČMSS od nového roku nabízí rizikové životní pojištění s novým partnerem – ČSOB Pojišťovnou. Tento typ pojištění je nabízen především jako ochrana splátek úvěru nebo meziúvěru, klienti při jeho zřízení mohou získat i slevu z úrokové sazby meziúvěru. V loňském roce zaznamenala ČMSS čtvrtinový nárůst prodeje doplňkových finančních produktů.

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) od nového roku spustila nabídku nového rizikového životního pojištění. Partnerem pro poskytování tohoto typu pojištění je nově ČSOB Pojišťovna. "Rizikové životní pojištění jsme připravili především pro klienty, kteří splácejí úvěr. V případě úmrtí klienta pojištění kryje nesplacenou částku úvěru, případně sumu zbývající k dospoření cílové částky," uvedl místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller.

Díky novému rizikovému životnímu pojištění mohou klienti ušetřit při splátkách svého meziúvěru, zřízení pojištění snižuje úrokovou sazbu meziúvěru o 0,2 procentního bodu u meziúvěrů bez zajištění a 0,1 procentního bodu u meziúvěru se zajištěním nemovitostí. „S klesajícím zůstatkem úvěru či potřeby dospořování klesá i příspěvek na pojištění placený klientem,“ dodal Manfred Koller. Počáteční pojistnou částku lze přitom nastavit v rozpětí 100 tisíc až 3 miliony korun.

Rizikové životní pojištění je další součástí širší nabídky finančních produktů od ČMSS. Kromě tradičního stavebního spoření a úvěrů z něj ČMSS nabízí i řadu dalších produktů spojených s bydlením, např. hypotéky, pojištění nemovitosti nebo životní pojištění. „V loňském roce jsme byli v tomto směru velmi úspěšní, celkem jsme prodali přes 53 tisíc doplňkových produktů, což bylo o čtvrtinu více než v předchozím roce. Právě prodej pojišťovacích produktů spojených s úvěry přitom patří mezi nejúspěšnější, klienti chtějí mít jistotu a zároveň využít slev na úrokové sazbě,“ uzavřel Manfred Koller.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).