Novým členem představenstva ČMSS se stal Jochen Maier

Praha, 2. května 2017 Novým členem představenstva Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS) se na začátku května stal Jochen Maier (45). V představenstvu se stane nástupcem Manfreda Kollera, který koncem roku po téměř 15 letech strávených v ČMSS odejde do penze.

Jochen Maier přichází do ČMSS z německé Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH), akcionáře ČMSS. V BSH pracoval od roku 1996, kde působil v různých pozicích s odpovědností za marketing a odbyt. Od roku 2003 pracoval v pozici marketingového ředitele, od roku 2011 mu přibyla i odpovědnost za firemní strategii BSH a od roku 2015 za kompletní obchodní oblast stavebního financování. Působí rovněž v dozorčích radách řady společností, např. v dozorčí radě slovenské stavební spořitelny PSS.

Kromě rodné němčiny mluví Jochen Maier plynně anglicky a francouzsky. Studoval marketing a management na různých školách v Německu, Francii, USA i Švýcarsku.  Mezi jeho hlavní záliby patří vysokohorská turistika a horolezectví.

Fotografie Jochena Maiera ke stažení (JPG)

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).