Novým členem představenstva ČMSS se stal Petr Hlaváč

Praha, 1. prosince 2015 S účinností od 1. prosince je novým členem představenstva Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS) Petr Hlaváč.

V představenstvu ČMSS bude Petr Hlaváč (50) zodpovídat za oblasti financí, řízení rizik a hospodářské správy. V této pozici vystřídal Nika Vincke, který se rozhodl dále působit v rámci skupiny KBC v Maďarsku.

Nový člen představenstva přichází do ČMSS z Hypoteční banky, kde posledních 10 let působil jako člen představenstva zodpovědný za řízení rizik a finance. S českým bankovním světem má téměř 25 let zkušeností, před nástupem do Hypoteční banky vystřídal řadu manažerských rolí spojených především s otázkou financování bydlení v České spořitelně, Bank Austria Creditanstalt či Komerční bance.

Petr Hlaváč je ženatý a má 4 děti. Nejvíce času se snaží trávit s rodinou, mezi jeho koníčky patří i hudba (hra na klavír) a sport (tenis, kolo, lyže).

TISKOVÁ ZPRÁVA KE STAŽENÍ (pdf)

PETR HLAVÁČ - foto (jpg)

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS více než 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).