Stavebko mezi mladými táhne, zájem loni vzrostl o čtvrtinu

Praha, 3. ledna 2018 Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) bude i v novém roce podporovat zájem o dětské smlouvy prémií 2000 Kč. Zájem o stavební spoření pro děti roste a v poslední době tvoří téměř polovinu všech nových smluv o stavebním spoření. V letošním roce lze očekávat nárůst zájmu o stavební spoření.

Zájem o stavební spoření pro děti v loňském roce výrazně vzrostl. ČMSS loni uzavřela zhruba 60 tisíc smluv pro děti a mladistvé do 26 let. To meziročně představovalo nárůst o 26 procent. „Mladá generace je odpovědná, mladí lidé si uvědomují, že na pořízení prvního bydlení budou potřebovat vlastní úspory. Stejně tak více než v minulosti spoří rodiče svým dětem,“ vysvětluje nárůst zájmu místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

ČMSS ve druhé polovině loňského roku odměňovala děti a mladé klienty do 26 let prémií až 2000 Kč za uzavření smlouvy o stavebním spoření. Akce byla původně naplánována pouze do konce roku 2017. „Vzhledem k velkému zájmu v ní budeme pokračovat i v lednu letošního roku,“ dodal Jochen Maier.

„Rodiče i prarodiče zakládají dětem stavební spoření především kvůli jeho stabilitě, jistotě a nadstandardním zabezpečeným výnosům. Majitelé stavebního spoření navíc získávají garanci úrokové sazby pro případný následný úvěr. Význam této garance poroste s tím, jak postupně porostou úrokové sazby v ekonomice. Klienti ČMSS už nyní vědí, za jakých podmínek budou moci získat úvěr třeba v roce 2023,“ uzavřel Jochen Maier.

ČMSS v loňském roce uzavřela přes 152 tisíc nových smluv o stavebním spoření, stavební spoření tak nadále zůstává nejoblíbenějším spořicím produktem na českém trhu. Pro letošní rok očekává ČMSS nárůst prodejů minimálně o 10 %.

Kontakt: Tomáš Kofroň, vedoucí komunikace a tiskový mluvčí ČMSS, Vinohradská 3218/169, 100 17 Praha 10, e-mail: tomas_kofron@cmss.cz, tel.: +420 225 222 106

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).