Uzavřít stavebko jako dárek pod stromeček se vyplatí

Každý si před Vánocemi láme hlavu s tím, čím obdarovat své blízké. Pod stromečkem ale nemusí vždy ležet ponožky, knížka nebo hračka. Vhodným a především užitečným dárkem může být například stavební spoření. V ČMSS mohou navíc klienti při uzavření smlouvy do konce roku získat prémii 1000 Kč.

Stavební spoření, například i s několika měsíčním vkladem do začátku, se tak může stát hodnotným dárkem, a to nejen z hlediska aktuálně investovaných prostředků. Obdarovaná osoba totiž možná získá první impuls spořit si na zajištění ve stáří, díky kterému se může vyhnout možnému strádání. A to už je dar, který nelze jen tak vyčíslit. „Pro tyto účely má ČMSS i speciální program s názvem Liščí penze. Vložené prostředky lze libovolně rozložit do více produktů včetně zmíněného Spoření na penzi od Lišky, tedy stavebka,“ doplňuje ředitel komunikace Českomoravské stavební spořitelny Rostislav Trávníček.

Další možností, jak obdarovat své blízké užitečným dárkem, je věnovat smlouvu stavebního spoření novému přírůstku do rodiny. Pokud se prarodiče nebo rodiče rozhodnou věnovat tento typ dárku, pak nejmenším zajistí bezproblémový start do budoucna, alespoň co se finanční stránky týká. Pro tyto případy nabízí ČMSS Stavební spoření pro děti.

Oba tyto produkty jsou nyní nabízeny s prémií 1000Kč při uzavření smlouvy do konce roku. Darovat stavební spoření je nejen originální, ale i zodpovědné rozhodnutí. Vyjadřuje, že osobě, která se pro tento dárek rozhodne, na obdarovaném velmi záleží. „Darování stavebka není vůbec komplikované. Rodiče či ostatní příbuzní tento produkt běžně zřizují pro své neplnoleté děti v zastoupení,“ říká Rostislav Trávníček.

Od roku 1993 do srpna 2013 si Češi u Lišky pořídili celkem 944 077 úvěrů. Stavební spoření původně využívali jako vyloženě spořící produkt. Současná tendence je ale využívat spoření k financování bytových potřeb. Průzkum ČMSS ukázal, že 46 % klientů využilo úvěr ze stavebního spoření k pořízení nového bydlení. Skoro stejné procento, celkem 43 % úvěrů, lidem zase pomohlo k rekonstrukci domova.  Stavební spoření přináší zhodnocení úspor až 5,4 % ročně nebo nárok na čerpání úvěru na bydlení s roční úrokovou sazbou od 2,95 %.

Stáhnout tiskovou zprávu