Vladimír Staňura ke konci roku opouští vedení ČMSS

Praha, 28. listopadu 2017 Dlouholetý předseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS) Vladimír Staňura ukončí ke konci letošního roku po více než 14 letech své působení ve vedení ČMSS.

„Neopouštím bankovní sektor, od počátku nového roku budu působit v České bankovní asociaci. Protože to bude angažmá na poloviční úvazek, budu se moci více věnovat rodině a svým zálibám,“ vysvětlil Vladimír Staňura.

„Rád bych poděkoval všem kolegům za skvělých 14,5 roku,“ dodal. Nástupce Vladimíra Staňury ve vedení ČMSS bude oznámen v nejbližších dnech.

„Jsem přesvědčen o tom, že ČMSS i celý sektor stavebního spoření mají před sebou skvělé roky. Stavební spořitelny jsou ve výborné kondici, mají atraktivní nabídku, česká ekonomika poroste a zároveň se budou zvyšovat úrokové sazby. To vše jsou předpoklady pro velmi optimistický pohled do budoucnosti,“ uzavřel Vladimír Staňura.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).