Zájem o dětské stavebko roste, ČMSS nabízí prémii 2000 Kč

Praha, 30. října 2017 Zájem o stavební spoření pro děti roste a v poslední době tvoří téměř polovinu všech nových smluv o stavebním spoření. Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) zájem o dětské smlouvy bude i nadále podporovat prémií 2000 Kč za uzavření smlouvy o stavebním spoření.

Českomoravská stavební spořitelna v poslední době zaznamenala nárůst zájmu o nové smlouvy o stavebním spoření uzavřené na jméno dítěte. „V září jsme uzavřeli více než 14,5 tisíce smluv, což byl nejlepší výsledek za poslední rok a půl. Výrazně přitom vzrostl podíl dětských smluv, které tvořily polovinu ze všech nově uzavřených kontraktů,“ uvedl místopředseda představenstva ČMSS Jochen Maier.

Rodiče i prarodiče zakládají dětem stavební spoření především kvůli jeho stabilitě, jistotě a nadstadnardním zabezpečeným výnosům. Celkem jsme letos uzavřeli už více než 20 tisíc dětských smluv. K nárůstu zájmu určitě přispěla i prémie 2000 Kč, kterou jsme poskytovali od počátku září. Vzhledem k úspěchu akce v ní budeme pokračovat, prémii 2000 Kč bude nově možné získat až do konce roku,“ dodal.

ČMSS tak bude i nadále odměňovat děti a mladé klienty do 26 let prémií až 2000 Kč za uzavření smlouvy o stavebním spoření. Odměna představuje stoprocentní slevu z poplatku za uzavření smlouvy. „Chceme na vhodnost spoření do budoucna upozornit především mladou generaci, která se teprve chystá na své první bydlení. Díky stavebnímu spoření navíc získají mladí lidé přístup k budoucím výhodným úvěrům,“ dodal Jochen Maier.

V platnosti zároveň zůstávají i letní akce ČMSS. Klienti nad 26 let tak mohou získat odměnu 1000 Kč za uzavření smlouvy. Zároveň ČMSS umožňuje větší flexibilitu a likviditu stavebního spoření, proto neúčtuje poplatek za předčasné ukončení smlouvy při době spoření alespoň tři roky. Tento poplatek doposud činil 0,5 % z cílové částky, klienti tak ušetří až několik tisíc korun.

Stavební spoření patří mezi produkty s nejvyšším bezpečným a zajištěným výnosem. Klienti ČMSS mají možnost získat po započtení státní podpory i všech poplatků roční výnos 3,4 %. Mezi zajištěnými produkty je stavební spoření jediným, který přináší výnos nad inflaci. Ostatní spořicí produkty (spořicí účty, termínované vklady, státní dluhopisy) inflaci neporážejí, stejně jako velká část fondů v doplňkovém penzijním spoření.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS zhruba 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).