Životní pojištění ČMSS zlevňuje úvěry o 0,4 %

Praha, 6. září 2016 Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) připravila řadu novinek v oblasti životního pojištění. Významné benefity přináší zájemcům o úvěr – klienti získají slevu na úvěru ve výši až 0,4 procentního bodu dle typu úvěru. S poklesem dlužné jistiny úvěru navíc nově bude klesat i pojistná částka. Pojištění nově kryje např. i komplikace v těhotenství a součástí je i unikátní pojištění asistované reprodukce či asistenční služby.

ČMSS ve spolupráci s ČSOB Pojišťovnou připravila novou nabídku investičního životního pojištění. „Pojištění je vhodné především pro žadatele o úvěr. Pokud ke svému úvěru uzavřou i životní pojištění, získají klienti slevu na úrokové sazbě úvěru ve výši až 0,4 procentního bodu,“ uvedl místopředseda představenstva ČMSS Manfred Koller. U nezajištěných úvěrů tak úroková sazba klesne o 0,4 procentního bodu a klienti tak mohou čerpat nezajištěné úvěry se sazbou od 3,6 %. U zajištěných úvěrů činí výše slevy za zřízení životního pojištění 0,2 procentního bodu.

Mezi další novinky v pojištění patří možnost sjednat i klesající částku pojištění pro případ smrti a invalidity, není nutné využívat jen konstantní částku – to klientům umožní snížit platby dle svých potřeb a ovlivňovat její výši např. při pojištění úvěru. „S poklesem nesplacené jistiny úvěru tak bude klesat i pojistná částka,“ vysvětlil Manfred Koller.

Novinkou je také výběr ze tří nových investičních programů včetně garantovaných a chráněných investic. „Všechny tři nové investiční programy budou určeny spíše pro opatrné klienty, kteří nechtějí vyhledávat riziko. Rozdíly budou v doporučené délce investic a zastoupení akcií, i u nejméně konzervativního programu budou akcie tvořit jen třetinu portfolia,“ dodal Manfred Koller.

Nové pojištění přichází rovněž s rozdílným náhledem na vážné choroby pro muže a ženy zvlášť, důležitou roli hraje i podpora prevence. Nové pojištění ČMSS tak kryje např. i komplikace v těhotenství, pomůže s narozením vícerčat a unikátní součástí je i pojištění asistované reprodukce nebo asistenční služby. „V České republice se zhruba 5000 dětí ročně narodí díky asistované reprodukci, toto číslo navíc stále roste. Nové pojištění klientům pokryje i pojišťovnou standardně nehrazený pokus o úspěšné početí, který by klienty stál až 50 tisíc korun,“ uzavřel Manfred Koller.

Českomoravská stavební spořitelna je největší českou stavební spořitelnou a největším poskytovatelem úvěrů v České republice. Vznikla v roce 1993 a od té doby uzavřela více než 5,6 milionu smluv. ČMSS v roce 2015 jako první finanční instituce v ČR překonala hranici 1 000 000 poskytnutých úvěrů, téměř každý čtvrtý dům či byt v ČR byl postaven či rekonstruován za pomoci peněz od Lišky. Aktuálně má ČMSS více než 1,3 milionu klientů. Akcionáři ČMSS jsou ČSOB (55 %) a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG (45 %).